Wilshire at Elm

Beverly Hills, California, US

As a second building of a group along Wilshire, this building was conceived as both an expansion of the headquarters facility several blocks to the East, as well as a building to accommodate individual tenants.  To establish the architectural statement, each of the three buildings designed for the headquarters company, were conceived with similarities in fa├žade, yet distinctions having to do with their specific site conditions.  The Wilshire at Elm building is the smallest of the group and with its similar floating limestone panel overlaying an exposed structural frame, it joins the overall expression of the panel that slides from building to building.  Richly detailed with granite, stainless steel, limestone and wood paneling the relatively small lobby sets the building apart from the adjacent market in commercial buildings.